permalink

16

Husk god karma

Er lokale mavesmerter en psykisk lidelse?

Som jeg tidligere har skrevet vedr. såkaldt bodily distress syndrome, så er det en bemærkelsesværdig psykisk lidelse, som man ikke nødvendigvis får det psykisk dårligt af, fordi den i stedet manifesterer sig i kroppen.

For ca. 1½ måned siden gik jeg til en praktiserende læge, og jeg var meget målrettet i forhold til ét symptom: En afgrænset lokal smerte i højre side af maven i blindtarmsområdet og i sammenhæng med influenzasymptomer og let feber.

Det er en smerte, som jeg i større eller mindre grad har haft i ca. 25 år, og som jeg to gange har været akut indlagt for med mistanke om blindtarmsbetændelse. I forbindelse med det første udbrud for mere end 20 år siden, sagde min daværende læge, at han mente, at jeg havde en kronisk blindtarmsbetændelse, og at der ikke var noget at gøre ved det.

Siden har nærmest alle andre læger grinet af det, og i dag forstår jeg, at det ikke havde noget med mig at gøre, da lægen dengang sagde: “Hvad vil du gøre ved det? Cykle op på Kommunehospitalet og bede dem om at fjerne din blindtarm?”. De ville ikke have taget det alvorligt.

Bakterieinfektion

Jeg har i mindst 3 år haft en infektion, som flere praktiserende læger har sendt mig hjem med med den begrundelse, at mit CRP er normalt. Det er imidlertid en infektion med blandede bakterier, og nogle af dem er anaerobe (kan leve uden ilt). Det ved jeg, fordi to særlige slags antibiotika i kombination har virket, og under den sidste kur tog jeg fuldstændigt anarkistisk og på eget ansvar en højere dosis de sidste dage. Her skete det næsten mirakuløse, at smerterne i maven forsvandt for første gang i 25 år.

Jeg fortalte det til den læge, jeg gik til for nylig. Han er uden tvivl et ordentligt menneske, og han mente, at det var værd at undersøge nærmere, så han henviste mig til en ultralydsscanning og bad mig få tid til blodprøvetagning. Jeg gav udtryk for tvivl om, hvorvidt det var tilstrækkeligt, og svaret var, at det er proceduren.

Han bad mig endvidere holde igen med behandlingsprogram af kosttilskud og intravenøs C-vitamin for infektioner og immunforsvar, og som sagt så gjort. Prisen er, at jeg er blevet mere og mere syg for hver dag, der er gået, mens blodprøver og scanning ikke viste noget. Jeg gør det aldrig igen. Det kommer erfaringsmæssigt til at tage måneder, før jeg kommer tilbage. Jeg er så invalideret og afkræftet af det, at det nu volder mig vanskeligheder at skrive, og smerterne i hele kroppen er massive.

Bodily distress syndrome?

Efter at være blevet scannet har jeg måttet vente i 14 dage på en tid, og jeg er meget spændt på, hvad der sker på onsdag, hvor jeg skal til lægen igen.

Vil han erfaringen og traditionen tro, diagnosticere en lokaliseret smerte, som jeg mærker, når jeg griner, hoster, tømmer en fyldt blære osv., som forværres, når jeg har let feber (subfebrilia) og andre influenzasymptomer, og som aftager, når jeg får antibiotika  – vil han diagnosticere det som en psykisk lidelse og nu med new speak som bodily distress syndrome, fordi jeg har et normalt antal hvide blodlegemer? Eller kan jeg få det antibiotika, som jeg så desperat har brug for fulgt op af en CT-scanning og evt. en koloskopi?

Umiddelbart så tænker jeg, at det sidste desværre kræver mod. Og det håber jeg så, han har.

Læs evt. også indlægget om toksiner og smerter eller det om irritabel tyktarm.

Update 7/10 2012:
Jeg ved endnu ikke, hvad der kommer til at ske med min videre udredning, men jeg fik recept på en smule antibiotika hos lægen. Hvordan det gik, kan man læse om her.

16 kommentarer

 1. Hej Pia.
  Jeg fatter ikke, at man ikke vil tage din blindtarm, for det er en lille operation, og langt billigere end at du måske skal blive ved med at være syg. .
  Man kan godt gå med blindtarmsbetændelse i lang tid.
  I min familie er 3 af os gået længe med en betændt blindtarm. 1md., ½ år og næsten et helt år med mavesmerter og forhøjet temperatur.
  V.h. Bente

 2. Det undrer også mig Bente.

  Jeg tror, det skyldes, at jeg har normale infektionstal, og sådan kommer blodprøver så til at overrule kliniske indikationer, det man kan se med det blotte øje og årtiers kliniske erfaring.

  Bemærkelsesværdigt med din familie. Ved du, om deres infektion også blev afsløret i blodprøver?

 3. Hi Pia.
  I live in Denmark for some years and since 2012 i started having same panes like you. I’ve been through all types of blood tests for virus infection, for bacterial infection, stool tests, urin tests, CT, ultrasound scanning, endoscopy, colonocopy, MR scan and even all kinds of genetic tests.
  I’ve been hospitalised 3 times each time with enormous pain, diareea, high fever. Each time i got hospitalised they sent me home after a few days because they could not find anything abnormal.
  I am desperate now as keep struggling with my pains in the right side and I talked to many danish doctors telling them about this kronisk blindtarmsbetændelse and they almost laughed about me saying they’ve never heard of something like that.
  What do you recommend me to do? What should I do? The chronic appendicitis is the only thing left in my mind and don’t have any idea anymore how to convince the doctor to remove my appendix.
  I quit my job and social life and for this i am very determined to fight to the end and find a solution to this nightmare
  Thank you in anticipation. Hoping for an answer from you
  Danut

  • More than likely the backing plate was bent and is rubbing the rotor or the metal tabs the pads rest on are rubbing the rotor. When you spray WD it gets slung around and could get on many of the parts around it and might be fooling you into thinking different. You can put it on jack stands and remove the caliper, pads and backing plate and see if it still makes noise, but odds are something is just tweaked a bit and rubbing the rotor. Common after a repair such as yours.

  • RE: 47 We even agreed on the future for primary residence, which is that there is no future. Instead, our “primary” residence will be in Vermont, near a ski area, and the working pied a terre will be a rental.Wife and I have the same strategy. I’ve been watching route 100 area between Killington and Sugarbush.Schrodinger’s Cat’s Vermont numbers suggest substantial price declines coming to VT.% drop from current HPI/Median Income needed to reach long term average (1984 to 2010)Vermont 21%

  • Jason,We have 103 Facebook Friends in common. I never “Friended” you because I figured since we don’t actually know each other, there’d be little point. Apparently I was wrong, and should have friended you before you maxed out.However, I made my page () a fan of your fan page. Perhaps you’d like to become a fan of us?~David RiganoArtistic Director, Festival Arts

   • Michal: Jenže Ježíš tam tu druhou část neÅ™ekl, a formuloval to tak, jak to formuloval. Samain: Naopak, Ježíš Å™ekl – PÅ™iveďte mé nepřátelé a pobijte je pÅ™ede mnou (není to pÅ™esná citace, nechce se mi dohledávat) a PÅ™iÅ¡el jsem obrátit syna proti otcT….etciakže Breivik mohl klidnÄ› jednat v dobré víře, že koná pÅ™esnÄ› dle požadavků.

  • Wauuu… magnifique ce pain, très gourmand et il présente très bien… j'adore le pain! Et c'est plus que certain que je vais essayer ta recette très bientôt. Nous sommes heureux de t'avoir "pris" dans notre blogroll :-)Merci, Nadji!bises

  • I've just tried the new search feature, that allows people to search for other videos, while they are still watching the runing one. GREAT!!! But I really hope for some more controls on the quicklist (as it is in the sidebar), like "Play all" and "Remove from queue"!Anyway, keep the good work, because I'm starting to fall in in love with this new look :)

Skriv et svar

Feltermarkeret med* skal udfyldes.