Om siden

Siden “Funktionelle lidelser – sidder det hele i hjernen?” er en privat hjemmeside og blog ejet af Pia Bjerre Christensen.

Jeg er som alle andre et menneske med mange ting. Jeg er et menneske med en familie og venner, med en læreruddannelse, en grunduddannelse som krop- og gestaltterapeut (4 år i alt) og en del års erfaring med undervisning af to-kulturelle børn, voksne og især unge.

Jeg er også et menneske med en forkærlighed for multikulturelle boligområder, lyst til livet og en ukuelig tro på, at ethvert menneske er lige værdigt uanset køn, etnicitet, tro, seksuel orientering, uddannelsesbaggrund og helbredsstatus. Jeg tror på, at vi udvikler os i kontakten med os selv, med andre, med vores omgivelser og med den skabende kraft, der er større end os, hvis vi bekender os til en, og jeg mener, at de bedste ideer udvikles i fællesskab og med erkendelsen af, at det vi ikke ved, er så meget mere, end det, vi ved.

Multisystemsygdom

Endelig er jeg også et menneske med en omfattende og alvorlig multisystemsygdom, der i lange perioder binder mig til mit hjem og min sofa med let feber, “brain fog”, smerter fra top til tå og voldsom udmattelse, der sammen med andre symptomer kan forværres i ikke bare dage men uger eller sågar måneder ved den mindste aktivitet. Min krop kan simpelthen ikke producere tilstrækkelig energi.

I 2004 kom jeg ud for en trafikulykke, hvor jeg pådrog mig en whiplashskade. Forsøg på skånsom genoptræning hos fysioterapeut, mit eget forsøg på at bide mig fast på arbejdsmarkedet, aktivering og senest i 2009 udskiftning af mine amalgamfyldninger hos almindelig tandlæge uden beskyttelse har hver især medført alvorlig og langvarig sygdomsforværring, sådan at jeg i dag har stort set alle tegn på ME (CFS/kronisk træthedssyndrom).

Som så mange andre har jeg oplevet svigt, mistænkeliggørelse og voldstolkning i det offentlige sundhedssystem, og her har jeg har indtil videre ikke kunnet få nogen hjælp til min sygdom.

Når jeg dog alligevel er i stand til at skrive her, skyldes det, at jeg har fået hjælp af de to læger Jacob Teitelbaum og Bruce Kyle, der begge arbejder med integreret medicin, ligesom jeg ved hjælp af gode bøger og informative hjemmesider har været i stand til at sammensætte mit personlige behandlingsprogram.

Om formålet med siden

Jeg skriver, fordi jeg har brug for det. Jeg skriver, fordi jeg ønsker at kaste lys over og gå bag om den psykiatrisering og voldstolkning der foregår af mennesker med alvorlige fysiske sygdomme. Desuden håber jeg at kunne bidrage med information om, at multisystemsygdomme om end ikke kan helbredes så i al fald behandles, hvis blot den konventionelle lægestand havde lyst og vilje til at tænke ud af boksen.

Tak for din interesse for min side og velkommen her!

Kærlig hilsen

Pia Bjerre Christensen

20 kommentarer

 1. Rigtig go side du har lavet Pia, vil godt anbefale at du også bringer dette link fra Dansk Søvnapnøforening
  jeg talte med Formanden Ellinor Wolff i går til et møde, og foreningen er selvfølgelig intereseret i at deres hjemmeside adresse bliver kendt.

  Skal ikke undre mig om også søvnapnø bliver kaldt en funktionel lidelse

  Mvh. Kurt

  • Det vil jeg gøre Kurt :)
   Enhver sygdom, der ikke bliver ordentligt udbredt, og som afstedkommer et tilstrækkeligt antal symptomer, kan let blive fejldiagnosticeret som en såkaldt funktionel lidelse, er jeg bange for.

 2. Tak Pia for din blog….jeg selv er igang med udredning som svarer til det du beskriver…Og gæt hvor jeg er henvist til. Århus klinikken for funktionelle lidelser.
  Jeg kan nikke genkende til det du beskriver…og jeg glæder mig ikke til fremtidige forløb i den danske sundhedssystem.
  Mvh Helle.

  • Kære Helle

   Værsgo og selv tak for din kommentar. Min side er helt ny, og jeg er glad for respons.

   Jeg har for tiden en forværring af en kronisk infektion, som jeg indtil videre ikke har kunnet få ordentligt udredt og behandlet, så mine kræfter er få og små. I den udstrækning mit helbred tillader det, er mit mål imidlertid løbende at lægge mere på siden. Der er tilsyneladende et stort behov.

   Jeg håber inderligt, at du ender med at få en ordentlig behandling i såvel sundhedssystemet som det sociale system, og jeg håber virkelig, at du finder styrken til at bevare dig selv og troen på din egen dømmekraft, Noget af det værste, man kan tage fra et andet menneske, er virkeligheden.

   Jeg har ikke selv været på forskningsklinikken, men du vil sikkert blive mødt med en anerkendelse af, at dine symptomer er reelle, mens du samtidig vil blive undervist i, at de ikke har en underliggende organisk årsag.

   Bevar dig vel og lykke til!

 3. Kære Pia.
  At du på trods af svigtede energi har overskud til at starte denne blog, tyder på stort menneskeligt og mentalt overskud, hvilket også fremgår af din præsentation.
  Glæder mig til at følge din blog og har naturligvis krydset af i besked om nye indlæg.
  Rigtig god weekend :o)

 4. Kære Pia
  Jeg er så glad for at have fundet din side! Jeg har også ME og må sortere kraftigt i at læse om ME stof på nettet. Jeg kan ikke rumme andet. Men din side synes jeg bare er så VIGTIG. Du er rigtig god til at udtrykke lige dét, der skal siges om denne sygdom, og den manglende anerkendelse og behandling af den i vores samfund, synes jeg.
  Det er fuldstændig beundringsværdigt, at du har så gode evner og kræfter til politisk konfrontation også. Sejt – og tusinde tak. Du taler jo på rigtig manges vegne.
  Jeg håber inderligt, du får helet dig selv ovenpå din operation. Jeg ønsker dig rigtig god bedring og HÅB ligesom du og alle andre med ME, på en meget bedre fremtid.
  Mange taknemmelige hilsner

  • Værsgo Laila og mange tak for din kommentar!

   Du må undskylde mit sene svar. Jeg er stadig noget mærket af operationen, og jeg har stadig lidt feber.
   Jeg synes, det er en ganske forfærdelig situation, at så mange mennesker diskrimineres og ikke kan få ordentlig behandling og udredning.

   Jeg skriver, fordi jeg har brug for at gøre noget, og jeg håber, at det kan være med til at kaste lidt lys over den manipulerende retorik, vi så massivt bliver mødt med.

   Alt godt til dig!

 5. hi.pia
  mit navn er samira og jeg er 50 år.siden i 2007 fik jeg fibromyalgi og bliver meget syge og dårlige.jeg fandt dr.jacob teitelbaum på internette og jeg kontakt him og han lover mig at han kan behandle mig og jeg er lidt i tivil om hvordan kan han sende medicin til mig ,fordi jeg har hørt at det er forbudt at kommer medicin fra u.s.a.
  kan du hjælpe mig at fortale mig at hvordan kan jeg får hjælp fra ham.hvordan du fik hjælp fra ham?
  god hilsner og godbedring
  kærlige hilsen
  samira

  • Kære Samira

   Du må undskylde det sene svar som skyldes, at jeg selv er syg, og at jeg har været til bryllup i mellemtiden.

   Jeg har fået hjælp af Jacob Teitelbaum via Internettet. Ud over sine hjemmesider har han en side på Facebook, hvor han svarer på de spørgsmål, han kan nå. Han har afsat nogle timer om ugen til at hjælpe mennesker på den måde.

   Hvor er det dejligt, at han vil sende dig noget. Det blev jeg glad for at høre. Han er en ansvarlig læge, og jeg er sikker på, at det ikke er medicin, han vil sende dig. Han vil nok sende dig nogle af de kosttilskud, som er basale i behandlingen, Jeg forestiller mig måske multivitaminpulveret og det, der hedder d-ribose. Men det er kun et gæt. De to ting må man gerne få til Danmark til sit eget forbrug.

   Fibromyalgi er, hvad jeg foretrækker at kalde en multisystemsygdom, så man vil skulle sætte ind på flere områder for at få det bedre, men forhåbentlig kan det, han sender dig, hjælpe dig godt i gang. Jeg vil anbefale, at du læser hans bog.

   Held og lykke og bedring til dig også!
   Kærlig hilsen
   Pia

 6. Jeg skrev en bemærkning til dig i maj, rent alment.
  Det en lang historie med sgd., som du har, det var vel rigtigt at få fernet amalgamet.
  Du var tydeligvis rask før din whiplashskade. Systemet har lidt svæt ved at akceptere meget langvarig arbejdsudygtighed. Påtvungne belastninger kan fatisk medføre forværring. Yderligere stress altså. Kan så indvirke negativt på
  Immumforsvaret. Nu er der ikke plads til mere.
  Kærlig hilsen. Claus.j.

  • Kære Claus

   Jeg har desværre ikke set din kommentar fra maj måned.
   Du skal have mange tak for dine bidrag her. Jeg er temmelig afkræftet pga. sygdom og behandling for samme, men jeg vender tilbage til dig, når jeg får kræfter til det.

   Kh Pia

 7. Jeg har slettet en kommentar af Poul Huvendick her under min præsentation, og jeg har skrevet følgende til ham:

  Kære Poul Huvendick

  Jeg har slettet en kommentar, som du har lagt på min hjemmeside, fordi den har karakter af spam.
  Jeg kan se, at den findes præcis magen til flere steder på Nettet, og den relaterer sig ikke til min præsentation, som du har lagt indlæget under. Jeg ønsker en egentlig udveksling af viden, oplevelser, erfaringer og synspunkter i relation til det, der er sidens emne. Jeg ønsker ikke “copy-paste-indlæg”, der samtidig fungerer som markedsføring.

  Hvis du har lyst og vilje til at orientere dig på siden, er du velkommen med en (i “websprog”) unik kommentar, der relaterer sig direkte til det indlæg, du poster den under.

  Som psykoterapeut anerkender jeg, at man kan komme til at lamme sig, sådan at et fra naturens hånd nødvendigt forvar kan komme til låse sig fast så at sige, og det glæder mig, at der findes et værktøj, som tilsyneladende kan hjælpe flere i den situation.

  Før du bruger betegnelsen funktionel lidelse (nysprog for neurose, der skulle komme til udtryk som kropslige symptomer – se gerne forsiden) om alvorlige sygdomme som f.eks. ME, kronisk Lyme-borreliose, kronisk mycoplasma, MCS, fibromyalgi m.v., og før du antyder, at disse kan helbredes af hypnose, vil jeg dog opfordre dig til at orientere dig om karakteren af disse. Ydmygelser, voldstolkning, svigt og diskrimination er blandt konsekvenserne af den psykiatrisering der foregår for ofte endda meget alvorligt syge mennesker.

  Jeg synes, det er meget ærgerligt, hvis et gedigent arbejde udført af hypnotisører, skal spændes for liaisonppsykiatriens vogn.

  Jeg lægger denne kommentar under min præsentation på siden.

  Bedste hilsner

  Pia Bjerre Christensen

 8. Det er jo vanskeligt med de lidelser, du nævner.At immunsystemet har indvirkning på neurotransmittorerne i cetralnervesystemet, holder nok de fleste med. Forklaringen med at aNtidepressiva på srotonin mv. Må anses at være en model.Så enkelt er det nok ikke, Hvorfor de i nogle tilfælde kan bedre
  S.k. fibromyalgi, ved man ikke, men det er jo værd at prøve.
  At nævne er
  at lægemidelindustrien koncentrerer sig på at fremtage mediciner, de kan tage patent på.

Skriv et svar

Feltermarkeret med* skal udfyldes.